Sauna stappenplan

stappenplan

Het is niet verstandig om zonder enige voorkennis naar de sauna te gaan. Een lichaam reageert anders op een koud bad dan op een warme jacuzzi of hete sauna.

Daarom is het handig om bepaalde stappen te volgen zodat het lichaam de sterke veranderingen makkelijker verwerkt. Op deze pagina vindt u praktische tips voor een geslaagd bezoek aan onze privésauna:

Douchen met scrubzout: je begint altijd met een douche, ook als je net thuis gedouched hebt.

Afdrogen: voordat je de sauna ingaat droog je jezelf eerst goed af. Een natte huid gaat het zweten tegen en daarmee gaat het effect van de sauna verloren.

Sauna: begin op de onderste plank om het lichaam te laten wennen. Het liefst met de voeten op gelijke hoogte met de billen voor een gelijkmatige opwarming. Gebruik altijd een handdoek! Duur: 6 – 15 min.

Koud luchtbad: Na de hete lucht vraagt het lichaam om volop zuurstof. Zoek de buitenlucht op. Veel mensen wandelen rustig rond, maar even zitten kan ook. Neem minstens 5 minuten de tijd, liever langer nog. Duur: 5 – 15 minuten.

Douchen: Neem een douche, eindig door handen en voeten af te spoelen met koud water.

Kantelemmer: Vervolgens spoel je jezelf zich af d.m.v. de kantelemmer.

Zwemmen: Dan is het tijd om het lichaam weer ‘op te warmen’ in het zwembad. Het relatief warme water voelt dan weldadig aan. Je zult merken dat je lichaam zich helemaal ontspant en tot rust komt.

Jacuzzi: In de jacuzzi warmt het lichaam verder op door het water van 37 graden. Dat zorgt tegelijkertijd voor een nog diepere ontspanning van je lichaam.

Douchen: Neem een warme douche.

Rust: Voordat je aan een volgende ronde begint moet er gerust worden. Minimaal 15 minuten. Je lichaam kan zo nog wat overtollige warmte kwijt en je hebt de gelegenheid om vocht aan te vullen.

Ervaar zelf de weldaad van een sauna en boek hier je arrangement.

Zijn er vragen over het stappenplan of over Vitara privé sauna? Neem gerust contact met ons op.