Sauna weetjes

Sauna weetjes

Dat een bezoek aan de sauna een weldaad is voor lichaam en geest weet men al sinds de oudheid. Maar waarom is het zo goed? Wat zijn nu handige tips voor een saunabezoek? Lees hier onze tips & weetjes:

Reinigende werking

Een saunabezoek heeft een reinigende werking. Door de hoge temperatuur in combinatie met de lage luchtvochtigheid openen de poriën zich en begin je te zweten. Doordat het vuil uit de poriën verdreven wordt, wordt de huid diep gereinigd. Tevens zorgt een saunabezoek voor betere doorbloeding van je huid.

Verhoogde weerstand en lagere bloeddruk

Een bezoek aan de sauna zorgt ook voor een verhoogde weerstand. Door regelmatig een sauna te bezoeken wen je vanzelf aan de extreme temperatuurswisselingen. Daardoor ben je weer minder vatbaar voor griep en verkoudheid. Omdat het vocht dat je tijdens een saunagang uitzweet aan het bloed onttrokken wordt, neemt het bloed in volume af en daalt de bloeddruk. Dat is tevens de reden waarom je regelmatig wat moet drinken tijdens een bezoek aan de sauna. Bovendien remmen soepele aders eventuele aderverkalking af.

Gunstig voor de stofwisseling

Een ander gunstig neveneffect van de sauna is dat het stofwisselingsmechanisme er baat bij heeft. Door intensief te zweten worden afvalstoffen en melkzuren afgevoerd. Je lichaam voelt frisser en energieker!

Weldaad voor de geest

Een saunabezoek is pure ontspanning en een weldaad voor zowel lichaam als geest. Even geen telefoon, geen werk, televisie ofandere afleiding. Je lichaam krijgt de tijd om zich totaal te ontspannen en opgebouwde stress en spanning los te laten. Je voelt jezelf als herboren!

Boek een arrangement en ervaar de weldadige rust van een sauna.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op.


Tot ziens bij Vitara privé sauna!